עוגה בחושה בתוספת דובדבנים טריים וקרמבל
2 תבניות אינגליש קייק
חומרים
כוס דובדבנים טריים מגולענים
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר (לבן או חום)
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם (1 כוס) שמן
לקרמבל
100 גרם (3/4 כוס) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל170 מעלות
- מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה
- מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים שמן בזילוף איטי
- מוסיפים קמח מעורב עם אבקת אפיה
- יוצקים לתבניות מחצית מכמות הבלילה
- מפזרים את הדובדבנים ומכסים במחצית השנייה של הבלילה
- מכינים את הקרמבל –
- מכניסים את כל חומרי הקרמבל למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים מעל העוגה
- אופים כ35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yesjx7ss
הי מלכי יצא לימעולה ! מתכון קל וידידותי
אפשר להוסיף לעוגה גרידת לימון?
בהחלט. גרידת לימון יכולה להוסיף ארומה נהדרת
הי מלכי, אפשר להכין עם דובדבנים חמוצים אלו שמוכרים בסופר בצנצנת ?
אם כן יש משהו שצריך להוסיף או להחסיר מהמתכון?
לדוגמא סוכר
תודה
אפשר לסנן אותם ולשים בעוגה. הטעם שלהם יותר חמצמץ מהדובדבנים הטריים. אבל זה בסדר