• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס ווניל, קרמל  ותפוחים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס ווניל, קרמל ותפוחים

    עוגת מוס מושקעת לקראת החג.  העוגה מורכבת ממספר שכבות ומקרמים המבטיחים תענוג בכל ביס.

     

    מסגרת 20X20

    חומרים:

    ביסקויט שקדים

    3 ביצים
    120 גרם (כוס) אבקת סוכר
    85 גרם (כוס) שקדים טחונים לאבקה
    20 גרם (2 כפות) קמח
    20 גרם מרגרינה או חמאה מומסת קרה
    6 חלבונים
    2 כפות סוכר

    קרם קרמל

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    50 גרם גלוקוזה
    80 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה פרווה או חלבית
    1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
    80 גר' מרגרינה או חמאה
    3 גר' ג'לטין (1/2 כפית) מומס ב18 מ"ל מים (כף וחצי

    קומפוט תפוחים

    2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
    3 כפות מיץ לימון
    80 גרם (3 כפות) רסק תפוחים
    40 גרם (3 כפות) סוכר
    1 כפית קורנפלור

    מוס וניל

    450 מ"ל חלב או סויה
    110 גרם (1/2 כוס) סוכר
    36 גרם (4 כפות) קורנפלור
    1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
    3 חלמונים
    1 ביצה
    45 גרם חמאת קקאו
    10 גרם ג'לטין מומס ב1/4 כוס מים
    270 גר' שמנת מתוקה או צמחית

    פלחי תפוחים לקישוט

    תפוח מסוג גרנד
    1 כוס סוכר
    2 כוסות מים

    אופן ההכנה:

    ביסקויט שקדים

    • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים, אבקת סוכר, קמח ואבקת שקדים
    • מוסיפים מרגרינה או חמאה
    • מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
    • מקפלים לתערובת עם הביצים
    • יוצקים ל2 מסגרות או לתבנית תנור ואופים 10 דקות להזהבה בחום של 200 מעלות
    • אם אפינו בתבנית יש לקרוץ 2 ריבועים 20X20.

    קרם קרמל

    • מכינים קרמל מהסוכר והגלוקוזה
    • מרתיחים שמנת עם וניל
    • עוצרים בישול עם השמנת החמה (מוסיפים את השמנת לקרמל)
    • מוסיפים מרגרינה ומסת ג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • יוצקים על אחת מהתבניות של הביסקוויט

    קומפוט תפוחים

    • מבשלים את התפוחים , סוכר הלימון והרסק עד שמתרכך מעט
    • מוסיפים קורנפלור ומבשלים להסמכה

    מוס וניל

    • מרתיחים חלב ווניל
    • מערבבים קורנפלור סוכר ביצה וחלמונים
    • יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (כמו קרם פטיסייר)
    • מוסיפים חמאת קקאו וג'לטין ומערבבים
    • מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל30 מעלות
    • מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
    • מקפלים שמנת מוקצפת

    פלחי תפוחים

    • חותכים בעזרת מנדולינה פרוסות דקות של תפוח לא קלוף
    • מכינים סירופ סוכר מהמים והסוכר ומסירים מהאש
    • שמים את התפוחים כחצי שעה בסירופ החם לריכוך
    • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ15 דקות להזהבה

    הרכבת העוגה:

    • ביסקויט שקדים עם קרם קרמל
    • קומפוט תפוחים
    • ביסקויט שקדים
    • מוס וניל

    מורחים גלזורה קרה ומקשטים בפלחי תפוח אפוי

    צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycrbtpfk
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, עוגות ראווה תגיות: ווניל, פרווה, קרמל, ראש השנה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    18 תגובות

    1. זיוה לוי ספטמבר 7, 2018 בשעה 7:36 pm הגב

      היי מלכי,
      במה אפשר להשתמש במקום בחמאת קקאו?
      רוצה להכין לחג את העוגה המושלמת הזו.
      תודה

      • malky adler ספטמבר 8, 2018 בשעה 5:30 pm הגב

        שוקולד לבן

    2. מורן מרץ 28, 2019 בשעה 8:47 am הגב

      היי מלכי
      לא הבנתי בביסיקיוויט שקדים
      מה קורה עם השש חלבונים איתם?
      הביצים באים על בצק
      לא ממש ברור לי
      אשמח אם תעני לי
      אני מכינה באופן קבוע מתכונים שלך
      נהנית מכל רגע והמחמאות בשמיים
      תודה לך

      • malky adler מרץ 28, 2019 בשעה 9:06 am הגב

        מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת של כל שאר החומרים.
        תודה רבה, שמחה שאת אוהבת את המתכונים.

    3. זיוה לוי ספטמבר 19, 2019 בשעה 2:12 pm הגב

      היי מלכי,
      אם אני מכינה בתבנית עגולה 22, הכמויות אותו הדבר ?
      תודה

      • malky adler ספטמבר 19, 2019 בשעה 3:05 pm הגב

        כן

    4. דקלה ספטמבר 27, 2019 בשעה 5:02 am הגב

      היי מלכי
      אני יכולה להוריד את הגלוקוזה או להחליף במשהו אחר?

      • malky adler ספטמבר 27, 2019 בשעה 5:08 am הגב

        בקרמל לא מומלץ להחליף או לוותר

    5. רינה ספטמבר 28, 2019 בשעה 9:06 pm הגב

      שבוע טוב,

      כמה זמן לפני ההגשה כדאי להוציא את העוגה מהמקפיא ?

      תודה

      • malky adler ספטמבר 28, 2019 בשעה 9:08 pm הגב

        העוגה צריכה להיעות מופשרת לגמרי. כמה שעות במקרר או בתחילת הארוחה לטמפרטורת חדר

    6. אריאל אוגוסט 27, 2020 בשעה 6:54 pm הגב

      היי מלכי,
      האם אפשר להקפיא את המוס ? הקונפלור לא יגרום לשינוי במקרם ברגע שאקפיא ?
      ואם כן אז במה אוכל לשנות אותו ?
      תודה מראש 🙂

      • malky adler אוגוסט 27, 2020 בשעה 6:58 pm הגב

        אין בעיה להקפיא.

    7. ציפי ספטמבר 1, 2020 בשעה 3:25 pm הגב

      היי
      יש תחליף לרסק תפוחים בקומפוט? רוצה לעשות כמילוי למוס אישי.. את יודעת אולי גם כמה גלטין כדאי להוסיף במקרה זה שיהיה קצת יציב?

      • malky adler ספטמבר 2, 2020 בשעה 5:02 am הגב

        זה בעוגה, זה מספיק יציב.

        • ציפי ספטמבר 2, 2020 בשעה 11:19 am הגב

          אני רוצה לעשות פשוט בתור מוס אישי ולעשות שהקומפוט תפוחים יהיה בפנים ושלא יהיה מידי נוזלי… לא צריך בכלל גלטין?

          • malky adler ספטמבר 2, 2020 בשעה 12:20 pm הגב

            זה מוסמך עם קורנפלור

    8. Angi ספטמבר 6, 2020 בשעה 8:19 pm הגב

      היי מלכי,
      באיזו טמפ' את אופה את התפוחים? (הקישוט)

      • malky adler ספטמבר 7, 2020 בשעה 10:36 am הגב

        160-170

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס