עוגה אלגנטית בשכבות של ביסקוויט רך עם ג'לי תות וקרם ווניל מעודן
חומרים
ביסקוויט רבוך
70 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
70 גרם (1/2 כוס) קמח
4 חלמונים L
1 ביצה M
4 חלבונים
60 גרם (1/4 כוס +כף) סוכר
מעט צבע מאכל אדום
ג'לי תות
300 גרם מחית תותים (תותים קפואים וטחונים)
120 גרם סוכר
8 גרם ג'לטין מומס ב48 מ"ל מים
גנאש שוקולד לבן
160 גרם שמנת
12 גרם גלוקוז
5 גרם ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים
285 גרם שוקולד לבן
340 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
ביסקוויט רבוך
- מרתיחים חלב וחמאה
- מסירים מהאש ומוסיפים קמח מערבבים ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה לצינון
- מוסיפים ביצה וחלמונים בהדרגה ומערבבים לאיחוד
- מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים לבצק
- מוסיפם צבע מאכל
- שוטחים על משטח סיליקון או נייר אפיה בתבנית 30X 40 לעובי 1 ס"מ ואופים 10-12 דקות בחום של 170 מעלות.
- מצננים היטב
ג'לי תות
- משרים את הג'לטין במים
- מחממים את המחית תות עם הסוכר עד להמסה של הסוכר
- מחממים את הג'לטין במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף וחלק
- מוסיפים את הג'לטין ומערבבים
- משאירים בצד 40 גרם לקישוט
- יוצקים מעל הביסקוויט האפוי ומקפיאים לייצוב
גנאש
- מחממים את הכמות הקטנה של השמנת עם הגלוקוז ל80 מעלות (סף רתיחה)
- יוצקים על ה/שוקולד והג'לטין וטוחנים לאמולסיה חלקה מוסיפים את השמנת הקרה (הכמות הגדולה) וטוחנים לאיחוד
- יוצקים על הג'לי 2/3 מכמות הגנאש (520 גרם) ומקפיאים כשעתיים לייצוב
- את יתרת הגנאש מקררים לילה
- הרכבה
- חותכים את העוגה ל4 רצועות של 9X30 ומניחים אותם זו על גבי זו מקפיאים לילה
- מקציפים את יתרת הגנאש ומזלפים מעל העוגה
- מקשטים עם הג'לי שנשאר
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8wl4e8x
שלום מלכי, הגעתי לאתר שלך דרך רות (שמח במטבח). מאוד התרשמתי ממה שאת מכינה.
מייד עשיתי עקוב באינסטגרם:)
אני רוצה להכין עוגת שכבות תות ווניל, אבל בתבנית עגולה. מה את חושבת לאיזה גודל זה מתאים?
אודה על התשובה ומבטיחה לשתף חחח
תודה רבה
0506654433
איזה כיף. רות מהממת. תודה.
אין בעיה להמיר גודל. ממליצה לך להכנס לכאן ולהמיר לגודל משאת רוצה.
תוכנה מדליקה שבנה צבי אבידור ונמצאת באתר הנפלא של פיית העוגיות.
היי מלכי,
הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה יפה, מרשימה וטעימה מאד!!!!
השלבים כל כך ברורים שזה ממש קל להכין אותה
תודה רבה 🙂
תודה רבה. ממש שמחה שאהבת. אכן זו אחת העוגות הטיעמות
עוגה ממש ממש יפה אשמח לשמוע פרוט על הקישוט של העוגה
הקישוט זה זילוף של הקרם ובחלק עשיתי שקע ושמתי מהקולי. כמו שכתוב.
ברצוני להפוך את העוגה לעוגת יום הולדת מרשימה בגובה גם השאלה לפי מה שנראה זה שכבות דקות אפשר להוסף עוד משהו שמתאים פה לקבלת גובה
הפרופורציות בעוגה היא בגובה הזה. אם את עושה צורה אחרת אפשר לעשות יותר שכבות
האם ניתן להכין את העוגה כפרווה.להמיר השוקולד לבם בפרווה והשמנת בקצפת.תודה רבה
השוקולד הלבן הפרווה ממש לא טעים, ובמתכון שהמרכיב העיקרי הוא שמנת ושוקולד לבן לא כדאי לעשות פרווה. פשוט יצא לא טעים וחבל.
האם אפשר להכין פרווה
לא ממליצה. שוקולד לבן פרווה ממש לא טעים ובשילוב עם שמנת צמחית, רק יקלקל.
יש דברים שלא עושים פרווה. צריך לבחור את הדברים עם פחות תחליפים