אצלנו מאד אוהבים עוגות שמרים, הפעם שדרגתי את השמרים בבצק דקורטיבי ובמלית קוקוס
2 עוגות עגולות בקוטר 22
חומרים:
לדפנות הדקורטיביות
50 גר' חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
3 חלבונים
2 כפות קמח
1 כף קקאו
לרולדה
70 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
70 גר' אבקת שקדים (3/4 כוס )
20 גר' קמח (2 בכפות)
2 ביצים
3 חלבונים
25 גר' סוכר (כף וחצי)
כף שמן
לבצק שמרים
1/2 ק"ג קמח
כף שמרים יבשים
2 ביצים
1 חלמון
2/3 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
150 גר' חמאה רכה
1/2 כף מלח
למלית קוקוס ושוקולד
200 גר' קוקוס
200 מל' חלב
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
4 כפות דבש
100 גר' פטיבר מרוסק לפירורים
ממרח שוקולד השחר
סירופ סוכר להברשה:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
דפנות דקורטיביות
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר לקרם.
- מוסיפים בהדרגה את החלבונים
- מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים היטב.
- מקררים כשעה במקרר
- מורחים על משטח סיליקון ומקפיאים כ20 דק'
רולדה
- מקציפים ביצים אבקת סוכר ואבקת שקדים כ7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- בנפרד מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
- מקפלים את הקצף לתערובת הביצים מוסיפים שמן ומערבבים.
- מקפלים את הקמח לתערובת שהתקבלה.
- נותנים לתערובת לעמוד כ5 דקות ויוצקים אותה מעל הבצק הדקורטיבי הקפוא.
- אופים בחום של 200 מעלות כ10 דק'
- מצננים, הופכים על נייר אפיה ומקלפים את משטח הסיליקון.
- חותכים רצועה המתאימה לתבנית ומרפדים את דפנות התבנית בבצק המוכן.
בצק שמרים
- בקערת המיקסר שמים את החלב והביצים והחלמון ומערבבים.
- מוסיפים קמח מעורב עם שמרים יבשים וסוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה.
- לשים עוד 10 דקות ומוסיפים את המלח כ2 דק' לפני סיום הלישה.
- מעבירים למשטח מקומח ולשים עד לקבלת כדור בצק.
- שמים בקערה מקומחת ומכסים בשקית ניילון.
- מכניסים למקרר להתפחת לילה.
מלית
- מרתיחים חלב, חמאה, סוכר ודבש מסירים מהאש ומוסיפים קוקוס ופירורי פטיבר.
- מקררים את המלית.
סירופ סוכר
- מבשלים מים וסוכר עד להמסת הסוכר ומצננים
מכינים את העוגה
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים
- מרדדים מחצית מהבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- מורחים בשוקולד השחר ומעליו שמים בנדיבות ממלית הקוקוס
- מגלגלים לרולדה חותכים אותה לאורכה ומגלגלים את 2 הרצועות שנוצרו זו סביב זו.
- מגלגלים את הקראנץ שנוצר לצורת שבלול ומניחים בתבנית שהכנו עם הבצק הדקורטיבי.
- מכינים באותו אופן את המחצית השניה של הבצק.
- מתפיחים כחצי שעה להכפלת נפח.
- אופים בחום של 180 מעלות כ25 דקות עד שתחתית העוגה אפויה
- מברישים את העוגה החמה בסירופ שהתקרר מיד עם צאתה מהתנור
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydhg257r