פחזניות במילוי תוחים עם קרם ווניל
חומרים:
לפחזניות
250 גרם מים
250 גרם חלב / תחליף חלב
250 גרם קמח
125 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
קורט סוכר
5 ביצים
מלית תפוחים
6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם סוכר
30 גרם חמאה או מרגרינה
מעט קינמון
קרם ווניל
250 גרם שמנת מתוקה או צמחית
40 גרם אינסטנט פודינג ווניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל250 מעלות
- מרתיחים את המים, חלב, החמאה, הסוכר והמלח.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בזריזות היטב עם כף עץ על מנת שלא יווצרו גושים ועד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות.
- מכבים את האש וממתינים מספר דקות עד שהבצק נהיה פושר .
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים להוסיף את הביצים זו אחר זו.
- אחרי 3 ביצים בודקים את המסה בין שתי אצבעות. הבדיקה נעשית באופן הבא: לקחים מעט מהמסה בין אצבע ואגודל ומותחים לכ7 ס"מ. אם היא נקרעת יש להוסיף ביצה אם היא נמתחת יפה המסה בסדר. זהירות: אם המסה נוזלית אי אפשר לתקן .
- אם יש צורך מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף. ומזלפים עם צנתר כוכב על נייר אפיה.
- מכניסים אתהפחזמניות ומכבים את תנור ל20 דקות
- מדליקים את התנור ל 160 מעלות, להזכירכם, לא פותחים את התנור וממשיכים לאפות עוד כ20-30 דקות, תלוי בגודל הפחזנית.על מנת לבדוק אם הפחזניות מוכנות, מוציאים אחת ופותחים אותה אם רואים שעדין רטובה להמשיך לאפות
מלית תפוחים
- מבשלים מעט את התפוחים עם החמאה, הסוכר והקינמון עד לריכוך
- לא לבשל יותר מידי על מנת שהתפוחים ישמרו על צורתם
קרם ווניל
- מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה לזילוף
הרכבת המנה:
- חותכים את כיפת הפחזניה
- ממלאים בתפוחים עד שפת הפחזניה
- מזלפים קצפת בצורה נראה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yuq4b2pp