• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פרזייה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פרזייה

    קלאסיקה צרפתית במיטבה. עוגת ספוג ג'נואז, עם מילוי קרם מוסלין ווניל, מלא תותים ודיסקית מרציפן.

    ג'נואז היא עוגת ספוג שמקפלת נפח ומרקם מיוחד ע"י הקצפה על אדים. שמים את הקערה עם הביצים והסוכר על קערה עם מים ומקציפים במיקסר יד על לקבלת תערובת אוורירית מה שנותן לעוגה מרקם מיוחד, מרטיבים בסירופ סוכר עם לימון, ממלאים בקרם פטיסייר עם חמאה (אני שמתי גם מסקרפונה) ומלא תותים, ולסיום מרציפן צרוב.

    עוגה קוטר 22

     

    חומרים:

    עוגת ספוג ג'נואז

    4 ביצים

    145 גרם סוכר

    130 גרם קמח

    15 גרם אבקת שקדים

    1/2 כפית אבקת אפייה

    גרידה מלימון אחד

    30 גרם חמאה מומסת

    קרם מוסלין

    600 גרם חלב

    מקל ווניל או כפית משחת ווניל

    3 ביצים

    4 חלמונים

    100 גרם קורנפלור

    200 גרם סוכר

    100 גרם חמאה

    50 גרם מסקרפונה (או עוד 50 גרם חמאה)

    3 גרם ג'לטין מומס ב18 גרם מים

    סירופ סוכר

    50 גרם מים

    50 גרם סוכר

    מיץ מלימון אחד

     

    500 גרם תותים חתוכים לרבעים

    200 גרם מרציפן (רצוי לפחות 50% שקדים)

    2 כפות נפאז מדולל במעט מים חמים

    אופן ההכנה

    עוגת ספוג ג'נואז

    • שמים בקערה ביצים וסוכר. את הקערה שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומקציפים בעזרת מיקסר יד עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאד ואוורירית.
    • מקפלים את היבשים (קמח, אבקת אפייה ואבקת שקדים)
    • מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות.
    • יוצקים לרינג משומן ומקומח
    • אופים בחום של 170 מעלות כ25 דקות. עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצר יבש
    • מצננים וחותכים ל2 דיסקיות שוות.

    קרם מוסלין

    • מערבבים חלב, סוכר, ביצים חלמונים וקורנפלור בעזרת מטרפה
    • מביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד להסמכה של הקרם.
    • מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין, חמאה ומסקרפונה וטוחנים בבלנדר מוט.
    • מעבירים לקערה ומכסים את הקרם בניילון נצמד כשהוא צמוד לקרם על מנת שלא יתקבל קרום.
    • מצננים את הקרם.
    • מניילנים את הרינג, ושמים שקף בשוליים.
    • שמים דיסקית אחת  של עוגת ספוג ומרטיבים בסירופ בנדיבות
    • בוחרים כ11-12 תותים שווים בגובה וברוחב. מסירים את העוקץ ופורסים לאורך ל2
    • מסדרים את חצאי התותים בשולי העוגה כך שהחלק החתוך כלפי השקף.
    • מערבבים את הקרם ומזלפים כ2/3 ממנו כל הספוג. מזלפים גם בין התותים
    • שמים את רבעי התותים על הקרם ומכסים ביתרת הקרם.
    • מיישרים את הקרם ומכסים במחצית השניה של הספוג.
    • מספיגים את העוגה בסירופ סוכר
    • מרדדים את המרציפן וקןרצים עיגול בקוטר 22
    • צורבים בעזרת ברנר ומניחים על העוגה
    • מזגגים את המרציפן בנפאז מדולל במים.
    • העוגה לא טובה בהקפאה.
    • ניתן לראות סירטון רREEL של הרכבת העוגה אצלי באינסטגרם

    פרזייה

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxta5fxv
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה תגיות: מוסלין, מרציפן, עוגה, פטיסייר, תותים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    4 תגובות

    1. שירה נובמבר 27, 2022 בשעה 2:01 pm הגב

      הי מלכי. תודה רבה על המתכון המעולה. שאלה כשמקציפים את הביצים והסוכר בבן מארי, זה אמור להגיע לטמפ. מסויימת? או שפשוט להקציף מיד וזהו?

      • malky adler נובמבר 28, 2022 בשעה 6:39 am הגב

        אין צורך למדוד טמפרטורה. צריך להגיע למסה תפוחה

    2. מרגלית נובמבר 30, 2022 בשעה 1:25 pm הגב

      אני רוצה להכין את העוגה בפרווה
      האם יהיה מוצלח להעביר מחמאה למרגרינה בטעם חמאה
      ומחלב לחלב שיבולת שועל או משהו אחר?

      • malky adler דצמבר 1, 2022 בשעה 7:18 am הגב

        יותר מדי תחליפים שהטעם שלהם לא מוצלח בלשון המעטה.
        לטעמי יש דברים שלא מומלץ להכין בפרווה, אבל זה עיניין של טעם. טכנית זה אפשרי

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס