בריוש הוא מאפה שמרים עשיר בביצים וחמאה. לכבוד חנוכה מלאתי אותו בקרם פטיסייר. אני תמיד אומרת שאין כזה דבר "סופגניות אפויות" כי מהות הסופגניה זה הטיגון, ואם לא מטגנים זה לחמניה.
אז קבלו אותן, לחמניות בריוש במילוי פטיסייר ווניל או שוקולד הן טעימות במיוחד. והן קצת נראות כמו סופגניות.
20 לחמניות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח (אפשר קמח לחם או קמח רב תכליתי)
10 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
2 ביצים
150 גרם מים קרים
200 גרם חמאה רכה
5 גרם מלח
מילוי פטיסייר
500 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
6 חלמונים
מקל ווניל או כפית משחת ווניל
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במיקסר מים, ביצים, סוכר , קמח ושמרים ומתחילים ללוש
אחרי שהחומרים מתאחדים מוסיפים את החמאה בקוביות ואת המלח
ממשיכים ללוש כ10 דקות.
מכדררים את הבצק שמים בקערה מכוסה בניילון ומקררים לפחות 8 שעות.
קרם פטיסייר
- טורפים בקערה חלמונים סוכר וקורנפלור
- מרתיחים חלב ווניל
- יוצקים את החלב החם תוך כדי בחישה לתערובת החלמונים
- מחזירים לסיר ומבשלים לרתיחה תוך כדי טריפה עם מטריפה עד לקבלת מרקם סמיך כמו פודינג
- מחצית מהקרם שמים בקערה ולמחצית השניה מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה
- מכסים את הקרם בניילון נמצד על גבי הקרם ומקררים.
הכנת הלחמניות
- מחלקים את הבצק לפיסות של 50 גרם
- מכדררים כל פיסה לכדור יפה ומנחים על מגש עם נייר אפייה
- מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפח
- אופים בחום של 180 מעלות כ10-12 דקות
- מצננים את הבריוש
- מוצאים את הפטיבייר בהמקרר, טורפים על מנת להחזיר לו את המרקם הקרמי ומעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- ממלאים את הבריוש מלמעלה.
- מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxn9ytrv
אם כבר סופגניה לא אפויה, אז שיהיה בריוש
הרבה יותר שווה
אם אני רוצה להכין להיום
יש מצב לקצר את הזמן של הקירור??
4 שעות זה בסדר?
על מה זה משפיע?
זה בצק עם כמות גדולה של שומן ולכן יותר קל לעבוד איתו קר. אני ממליצה לא למהר עם בצקי שמרים. זמן ההתפחה מאד חשוב במיוחד בחורף, אם לא מתפיחים מספיק יוצא מוצר דחוס.
שלום!! ותודה על המתכון..אם אין לי מיקסר אפשר ללוש עם מעבד מזון את חושבת??
יש מעבדי מזון שיש להם וו פלסטיק מיוחד ללישה. מוכרחה לומר שאין לי ניסיון עם לישה במעבד מזון.
תמיד אפשר ללוש ביד 🙂
הבצק יצא לי מאוד דביק. ככה זה אמור לצאת?
יוצא מעט דביק, בגלל כמות החמאה. אחרי קירור זה מסתדר
הי,
אפשר להכין מהבצק הזה קראוסנים??
קרואסונים זה בצק כרוך עם חמאה. כאן זה לא בצק כרוך
יש לך מתכון של קרואסונים?
קרואסונים זה לא מתכון, זה יותר טכניקה של קיפולים. כרגע אין מתכון באתר.
האם אפשר להכין את המתכון הזה בגירסה פרווה?
לא מומלץ כי הטעם העיקרי הוא החמאה
היי. האם אפשר להקפיא אחרי האפיה ללא מילוי אח"כ להפשיר לילה ואז למלאות?
בהחלט
הי
במה עוד אפשר למלא את הבריוש?
ובלי מילוי ורק עם א.סוכר זה טעים?
תודה!
בלי מילוי זה כמו לחמניה.
אפשר למלא בכל מה שממלאים סופגניות. ריבה, פטיסייר, גנאשים ועוד