מתכון לעוגה של חברתי מרילין איילון המוכשרת מהבלוג המוצלח Ma Blogeria
3 עוגות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 חלמונים
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב או מים או חלב סויה
100 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה ל- 5 חתיכות
מלית
8 תפוחים ירוקים
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר
רבע כוס מים
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה מאוד
לציפוי
1 ביצה טרופה
חצאי שקדים מולבנים
סירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
בצק
- שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה ולשים 10 דקות
- מוסיפים את החמאה, חתיכה אחר חתיכה – לשים 5 דקות בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.
מלית תפוחים
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מכניסים אותן לסיר קטן יחד עם הקינמון, הסוכר והמים, מבשלים על אש קטנה, בסיר מכוסה חלקית כ- 20 דקות, או עד שהתפוחים רכים וכמעט ואין יותר נוזלים בסיר. מכבים ומצננים
מרכיבים את המאפים
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים זהים. שומרים 2 חלקים במקרר ומתחילים לעבוד עם החלק השלישי.
- על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן בגודל 10*30 בערך. מורחים עליו שליש מכמות החמאה, מפזרים בצורה אחידה שליש מכמות התפוחים, מגלגלים את המאפה על עצמו לצורת לגלילה ארוכה (מגלגלים כלפי חוץ כדי לקבל גליל יותר ארוך) וסוגרים אותו לצורת מעגל. מקפידים שתפר הבצק יהיה כלפי מטה ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה במרווחים שווים: חותכים את הפרוסות עד למטה ממש (אחר כך, בהתפחה הן מתחברות שוב) אבל לא עד לחלק הפנימי של המעגל. מברישים בביצה מקשטים בחצאי שקדים.
- חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנותרים, מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
- אופים ומזגגים: אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף. בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המאפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפייה ולשמור על עסיסיותו.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yau9zehl