באן היא לחמניה סינית מאודה, אני לקחתי אותה לכיוון המתוק ומילאתי בפובידל שזיפים (קצת כמו הגומבוץ ההונגרי)
אל תאדו יותר מ-4 לחמניות בבת אחת , הן תופחות ועלולות להידבק זו לזו.
40 יחידות
חומרים
לבצק
1 קג' קמח
20 גר' שמרים יבשים (כף ורבע)
2 כוסות מים
2 כפות סוכר
250 גר' חמאה/מרגרינה
6 ביצים
1 כפית מלח
למילוי
פובידל שזיפים
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק במיקסר כ10 דקות עד לקבלת בצק רך אחיד.
- מכסים את הבצק בקערה ומתפיחים כשעה
- מחלקים את הבצק ל40 פיסות שוות
- משטחים כל פיסה לעיגול בעובי 2 ס"מ
- שמים במרכז העיגול כפית פובידל שזיפים וסוגים לכדור
- גוזרים נייר אפיה לריבועים ומניחים כל כופתאה על קובית נייר אפייה
- מתפיחים עוד כ30-40 דקות
- שמים בסיר 2 כוסות מים ו3 כפות שמן בסיר ומעליו שמים את סלסלת האידוי
- מניחים את הכופתאות עם הנייר בסלסלה ומאדים כ20 דק', יש לשים את הכופתאות מרווחות על מנת שהאדים יוכלו לעבור.
- מאבקים באבקת סוכר ואוכלים
צילום: נחמי וולף סטיילינג מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9jsvuhd
האם אפשר להכין את הבצק מראש (נגיד בערב החג), ואז לאדות במהלך החג לפני הארוחה?
זה בצק שמרים, אולי התפחה במקרר תעזור.
אני איש/ית לא אוהבת לבשל בחג