• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד וקרם חלבה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס שוקולד וקרם חלבה

    עוגת מוס שוקולד חגיגית, פרווה. העוגה מתבססת על טעמים קלסיים של שוקולד וחלבה. הגימור נעשה ע"י ריסוס העוגה בעזרת מרססת חשמלית.

     

    עוגה קוטר 22

    חומרים:

    ביסקוויט שוקולד

    50 גרם שוקולד מריר
    40 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
    1 ביצה M
    15 גרם (כף שטוחה) סוכר
    8 גרם (כפית וחצי) קמח

    מוס שוקולד

    150 גרם (2/3 כוס) חלב או חלב סויה
    150 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה או צמחית
    300 גרם שוקולד מריר
    22 גרם (2כפית וחצי) סוכר אינברטי או דבש
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 מל' מים
    500 גרם (2 כוסות) שמנת מתוקה או צמחית

    קרם חלבה

    250 גרם (1 כוס) שמנת מתוקה או צמחית
    50 גרם (כף וחצי) טחינה גולמית

    ריסוס מריר

    250 גרם שוקולד מריר
    200 גרם חמאת קקאו

    אופן ההכנה:

    ביסקוויט שוקולד

    • ממיסים על בן מרי (קערה מעל סיר עם מים) שוקולד ושמן קוקוס
    • טורפים ביצה וסוכר
    • מוסיפים לשוקולד ומערבבים
    • מוסיפים קמח ומערבבים לאיחוד
    • יוצקים לתבנית או רינג בקוטר 22
    • אופים 160 מעלות כ10 דקות

    מוס שוקולד

    • ממיסים את השוקולד חלקית (על בן מרי או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל)
    • מחממים חלב, שמנת וסוכר לסף רתיחה (80 מעלות)
    • יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט
    • מקפלים לשוקולד ויוצקים מעל הבסיס.
    • מקפיאים כ6 שעות להתייצבות

    קרם חלבה

    • מקציפים שמנת צמחית לקצפת רכה
    • מוסיפים טחינה ומקציפים לקרם יציב
    • מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 10-12 מ"מ
    • מזלפים טיפות על העוגה, מניחים שקף או נייר אפיה על הקרם ומעליו תבנית, לוחצים בעזרת התבנית על הקרם שישתטח מעט ומקפיאים.

    ריסוס מריר

    • ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
    • מעבירים למרססת חשמלית ומרססים
    • אם אין לכם מרססת ניתן לוותר על הריסוס ולקשט את העוגה באבקת קקאו או שערות חלבה או להשאיר אותה כמו שהיא.

     

    צילום: אסף אמברם סטיילינג:  אליהו בכר

    המתכון הופק עבור מגזין קולינרי עיתון "הדרך"

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y24qxp48
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות ראווה, קינוחי פרווה, קינוחים לסעודת שבת תגיות: חלבה, מוס, פרווה, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    19 תגובות

    1. ליאור אוגוסט 20, 2020 בשעה 12:15 pm הגב

      היי,
      תודה רבה על המתכון שנראה מהמם.

      האם ניתן להחליף את החלב סויה בגרסת הפרווה בנוזל קוקוס או חלב קוקוס?

      • malky adler אוגוסט 23, 2020 בשעה 5:23 am הגב

        כן

    2. מיטל נובמבר 2, 2020 בשעה 12:16 pm הגב

      הי מלכי, תודה על ההסברים המפורטים. ראיתי שגודל התבנית הוא קוטר 22. אשמח לדעת באיזה גובה הרינג? מה הגובה של העוגה שיוצאת. תודה!

      • malky adler נובמבר 2, 2020 בשעה 6:33 pm הגב

        רינג גובה 6 ס"מ

    3. שלי נובמבר 4, 2020 בשעה 6:34 pm הגב

      הי מלכי,
      תודה על המתכון
      אשמח לדעת לגבי סוג התבנית .
      אני בדרך כלל משתמשת בתבנית עגולה
      איך בדיוק משתמשים עם רינג זה פתוח מלמטה ?

      • malky adler נובמבר 5, 2020 בשעה 4:36 am הגב

        את יכולה להשתמש בתבנית רגילה. רינג אוטמים עם ניילון נצמד או עם נייר אפיה ונייר כסף. יש באינסטגרם שלי בהיילייטס סירטון

    4. מיכל אפריל 28, 2022 בשעה 3:13 pm הגב

      הי מלכי תודה ענקית על כל המתכונים המאלפים שלך!!!
      אני משתמשת בהרבה מהם והם יוצאים מושלם!!
      רציתי לשאול באיזה שוקולד להשתמש בשביל לצפות את העוגה מסביב ואיך עושים את זה
      תודה רבה.

      • malky adler מאי 3, 2022 בשעה 11:00 am הגב

        שוקולד מטומפרר

    5. מיכל אפריל 28, 2022 בשעה 4:08 pm הגב

      אפשר עם שקף?
      ושוקולד צמקאו בלי כלום?

      • malky adler מאי 3, 2022 בשעה 11:00 am הגב

        אני לא משתמשת בצימקאו

    6. יעל ספטמבר 30, 2022 בשעה 1:24 pm הגב

      מלכי שלום
      אני רוצה טעם אגוזי למוס כמה מחית לוז להוסיף?
      והאם הוא מוצק כמו גלידה או אורירי? אני רוצה שהמרקם אחרי חצי הפשרה יהיה מוצק דחוס ולא אורירי נוזלי

      • malky adler אוקטובר 2, 2022 בשעה 1:23 pm הגב

        אם את רוצה טעם אגוזי תכיני מוס אחר.
        עוגת מוס פרלינה ווניל

        או את זה מוס פרלינה עם קוביות מנגו וטראפלס

    7. יעל אוקטובר 2, 2022 בשעה 5:18 pm הגב

      תודה. באמת שמתי עין על הקישור הראשון

    8. חדוה ינואר 23, 2023 בשעה 8:37 am הגב

      איזה מרססת יש לך?
      יש לי מרססת של חברה מסויימת (לא יודעת אם מותר לפרסם פה…)
      אבל חברה טובה זה עלה לי 550 ש"ח…
      והיא לא עבדה לי מהפעם הראשונה או שאני לא יודעת להשתמש???
      יש מצב להסבר??? איך משתמשים? אם צריך לשים לב לדגשים מסויימים??
      פלייזזז

      • malky adler ינואר 25, 2023 בשעה 7:42 am הגב

        ממליצה על מרססת של WAGNER
        ממיסים שוקולד וחמאת קקאו ואם וצים גם צבע מאכל מסננים כדי שאם משהו לא נמס המכשיר לא יסתם.
        לאחר השימוש יש לרסס מים רותחים עד שיוצאים מים נקיים ואחכ לתת 2-3 ריסוסים של שמן

    9. חדוה ינואר 28, 2023 בשעה 10:27 pm הגב

      ואוווו תודה ענקיתתת
      הצלת אותי
      כמעט זרקתי אותה בלי שימוש
      שבוע מבורך:)

    10. אני מאי 22, 2024 בשעה 4:49 pm הגב

      השוקולד ששמת מסביב איך הקפאת אותו על שקף בתוך רינג?
      ואם כן איזה גודל רינג גדול יותר? ז"א 24

    11. שני אוקטובר 12, 2024 בשעה 10:14 pm הגב

      היי אני רוצה להכין לסוכות את העוגה הזאת
      לא הבנתי לגבי הריסוס שוקולד
      אני מרססת על שקף ושמה ברינג?
      המוס שוקולד חלווה יש מעליו קקאו או משהו כזה?

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:44 am הגב

        מרססים את העוגה עם מרססת חשמלית, לא מרססים שקף

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס