• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס שוקולד וקרמל תפוז
    דף הבית / מתכונים / קינוחים

    מוס שוקולד וקרמל תפוז

    לפני מספר חודשים פנה אלי דוד פרימן וסיפר לי על פרוייקט שהוא עושה לXNET, "הטלויזיה הקינוחית"      דוד יחד עם נבחרת קונדיטורים מופלאה ומנהלי מגמות הקונדיטוריה בבתי הספר דן גורמה, דנון ובישולים עבד בשנתיים האחרונות ליצור סדרת כתבות עם מתכונים לקישוטים אכילים מאוד מיוחדים לקינוחים ועוגות, ובנוסף טכניקות עבודה חדשניות.
    קונדיטורים חובבים, מתחילים ומנוסים כאחד ימצאו בכתבות טיפים שישמחו ללמוד ולעשות בהם שימוש.
    כנסו לקישור או כיתבו בגוגל "הטלוויזיה הקינוחית" או היכנסו לקונדיטוריה ב Xnet.

    קבלו את חלקי בפרוייקט רעיון קל ומגניב. מוס בכוסות שיוגש באלכסון עם קישוט של ספוג סיפון במיקרו.

    זו התוצאה

    לצפיה בסירטון ובכתבה ובמתכון לחצו כאן

     

    חומרים

    קרמל תפוז

    100 גרם סוכר
    300 גרם מיץ תפוזים
    6 גר' ג'לטין מומס ב36 גרם מים

    מוס שוקולד חלב

    150 גרם שוקולד חלב
    300 גרם שמנת מתוקה
    גרידת תפוז
    3 גרם ג'לטין

    קרם שנטילי וניל

    160 גרם שמנת
    75 גרם שוקולד לבן
    משחת וניל

    קוויאר תפוז

    125 גרם מיץ תפוזים
    25 גרם סוכר
    3 גרם אגר אגר

    חצי ליטר שמן קר מאד (הקפאה של 3-4 שעות)

    ספוג מיקרו

    83 גרם סוכר
    83 אבקת שקדים
    20 גרם קמח
    125 חלבון
    83 חלמון

    צבע מאכל

    אופן ההכנה

    קרמל תפוז

    • מכינים מהסוכר לקרמל בצבע ענברי.
    • מחממים את המיץ ויוצקים על הקרמל ומביאים לרתיחה.
    • שוקלים 300 גר' ומוסיפים את הג'לטין.
    • יוצקים לכוסות ומצננים

    מוס שוקולד חלב

    • מרתיחים מחצית מכמות השמנת עם גרידת תפוז
    • יוצקים על השוקולד ומסת הג'לטין ומערבבים עד לקבלת מסה הומוגנית ומבריקה
    • מצננים לטמ' גוף
    • מקציפים את המחצית השניה של השמנת ומקפלים אל הגנאש
    • מזלפים מעל הקרמל

    קרם שנטילי וניל

    • מרתיחים שמנת ווניל ויוצקים מעל השוקולד
    • ומערבבים לתערובת אחידה
    • מצננים לילה במקרר
    • מקציפים מזלפים מעל הקינוח

    קוויאר תפוז

    • מחממים את המיץ ל40 מעלות בערך
    • מערבבים אגר אגר וסוכר ומוסיפים תוך כדי ערבוב
    • מרתיחים ומצננים מעט
    • מעבירים לבקבוק לחיץ
    • מטפטפים לשמן קפוא
    • מסננים את הכדורים שנוצרו ושוטפים היטב במים

    ספוג מיקרו

    • טוחנים את התערובת בבלנדר מוט כדקה
    • מסננים ומעבירים למיכל סיפון
    • מטעינים מיכל גז לקצפת ב2 או 3 מיכלי גז (תלוי בגודל הסיפון)
    • מנערים היטב ומקררים כ3-4 שעות במקרר
    • מנערים שוב
    • עושים חור בתחתית כוסות חד פעמיים ומזלפים 1/3 גובה מהבלילה
    • מכניסים למיקרו ל30-40 שניות
    • מוציאים והופכים את הכוסות לקירור מלא
    • מחלצים מהכוס ושומרים עד לשימוש בקופסה אטומה במקרר או במקפיא
    הערות:

    אם אין לכם סיפון, אפשר להקציף חלמונים, חלבונים וסוכר לתערובת תפוחה (כ10 דקות) לקפל יבשים ולהמשיך מיד לאפייה במיקרו

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/rqzytyg
    שיתוף
    פורסם ב: מן התקשורת, קינוחי כוסות תגיות: XNET, הטלויזיה הקינוחית, ספוג מיקרו, קוויאר, קרמל, שוקולד חלב, תפוז
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    מוס שקדים פיסטוק ושוקולד

    טרמיסו בכוסות

    מוס שוקולד נוגט

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    9 תגובות

    1. רחלי דצמבר 18, 2019 בשעה 8:08 pm הגב

      נראה מהמם!
      אפשר להכין גם בפרווה?

      • malky adler דצמבר 19, 2019 בשעה 6:13 am הגב

        את יכולה להכין מוס שוקולד מריר

        • רחלי דצמבר 30, 2019 בשעה 1:40 pm הגב

          אני אנסה,
          תודה רבה!

    2. חיה מאי 2, 2021 בשעה 1:12 pm הגב

      מלכי הכל נראה מהמם אני מחפשת משהו יותר פשוט אבל שיהיה מרשים

      • malky adler מאי 3, 2021 בשעה 4:12 am הגב

        תודה. דפדפי באתר יש מתכונים בכל הרמות.

    3. רבקה אדלר דצמבר 19, 2022 בשעה 9:27 am הגב

      בנוגע לקישוט במיקרו
      אם מחוררים את הכוס
      אין נזילה של העיסה?

      • malky adler דצמבר 25, 2022 בשעה 1:42 pm הגב

        לא, הבלילה סמיכה. דוקרים עם סכין, יש סדק לא חור

    4. ישראל אוקטובר 13, 2024 בשעה 1:42 pm הגב

      אני רוצה להכין מוס קרמל ושוקולד אבל בלי התפוז
      יש לך רעיון מה אני יכולה לשים במקום…

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:40 am הגב

        שמנת להקצפה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס