• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת שוקולד פרלינה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת שוקולד פרלינה

    עוגה חגיגית שהכנתי ליום ההולדת של אבא שלי ולאחר מכן שוב ליום ההולדת של זאבי. בד"כ עוגות ראווה עם אינסרטים דורשות הכנה יום לפני והקפאות של כל שכבה בנפרד, ואז הקפאה של כל העוגה מספר שעות לפני הציפוי.

    הייתי קצרה בזמן אז הכנתי את העוגה הזו, השכבות קפאו במקביל ודי מהר, כך שזמן ההכנה התקצר מאד.

     

    עוגה בקוטר 22

    חומרים:

    פיננסייר

    120 גרם (כוס) אבקת סוכר

    45 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים

    45 גרם (1/3 כוס) קמח

    2 גרם אבקת אפיה

    1 גרם מלח

    5 חלבונים מדיום( 150 גרם חלבון)

    150 גרם מרגרינה  או חמאה מומסת

    12 גרם (כף) סוכר אינברטי או דבש

    מוס פרלינה

    150 גרם חלב או תחליף חלב פרווה (סויה, שקדים או קוקוס)

    25 גרם שמנת מתוקה או צמחית

    25 גרם סוכר

    15 גרם קורנפלור

    40 גרם חלמונים

    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים קרים

    135 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    90 גרם שמנת מתוקה או צמחית

    קרמו שוקולד קפה

    145 גרם שמנת מתוקה או צמחית

    20 גרם סוכר

    30 גרם חלמון

    60 גרם שוקולד מריר

    כפית נס קפה איכותי

    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים קרים

    שנטילי שוקולד

    200 גרם שמנת מתוקה או צמחית

    70 גרם שוקולד מריר

    ציפוי

    ציפוי רושה

    200 גרם שוקולד מריר

    20 גרם חמאת קקאו

    40 גרם בראס לוז (אגוזי לוז גרוסים מסוכרים)

     

    אופן ההכנה:

    פיננסייר

    • מערבבים חמאה או מרגרינה מומסת עם הסוכר האינברטי או הדבש
    • מסננים את היבשים
    • מקציפים את החלבונים ומקפלים אליהם את היבשים
    • מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד
    • יוצקים לתבנית או רינג בקוטר 22
    • אופים 180 מעלות כ15-20 דקות

    מוס פרלינה:

    • מכינים קרם פטיסייר, מחממים חלב, שמנת ווניל לרתיחה
    • במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
    • יוצקים את החלב בחם על תערובת החלמונים תוך כדי טריפה.
    • מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד להסמכה של התערובת.
    • מעבירים למד ליטר, מוסיפים את מחית הפרלינה (נוגט)והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט.
    • מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורה של 35 מעלות (אפשר לבדוק על השפתיים שזה בטמפרטורת הגוף שלנו פחות או יותר)
    • מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים למסה.
    • יוצקים לרינג בקוטר 16 גובה 3 ומקפיאים

    קרמו שוקולד קפה

    • שמים בסיר שמנת, קפה, חלמונים וסוכר ומבשלים תוך כדי עירבוב לטמפרטורה של 85 מעלות
    • יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
    • יוצקים לתבנית מדוגמת או לרינג קוטר 14 ס"מ
    • מקפיאים היטב

    שנטילי שוקולד

    • מחממים 150 גרם שמנת לסף רתיחה (80 מעלות)
    • יוצקים על השוקולד וטוחנים
    • מקררים לפחות 6-8 שעות
    • מעבירים לקערת המיקסר עם יתרת השמנת הקרה ומקציפים למרקם זילוף

    ציפוי

    • ממיסים את כל חומרי הציפוי. מניחים את המוס על רשת ויוצקים את הציפוי.
    • מניחים את המוס  במרכז הפיננסייר
    • מעליו מניחים את הקרמו שוקולד ומסביב מזלפים מהשנטילי
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yg5gagtm
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, עוגות ראווה, קינוחי פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    13 תגובות

    1. בר דצמבר 15, 2021 בשעה 7:12 am הגב

      היי מלכי,
      מהיכן המעמד המהמם?

      • malky adler דצמבר 15, 2021 בשעה 6:37 pm הגב

        כבר לא ממש זוכרת. יש מצב אלי אקספרס או אתר אחר ברשת.

    2. טובי יולי 26, 2022 בשעה 9:14 am הגב

      יש אפשרות לוותר על הגלטין או שזה לא יהיה מספיק יציב?

      • malky adler יולי 26, 2022 בשעה 9:59 am הגב

        למה את חושבת שאני אשים סתם ג'לטין אם אין בו צורך?
        אם לא תשימי ג'לטין ברגע שזה יפשיר תקבלי נוזל ולא מוס

    3. שובל ספטמבר 3, 2022 בשעה 9:06 pm הגב

      היי..
      יש לי מספר שאלות אשמח אם תעני לי עליהן ..

      1. מאיפה ניתן לרכוש תבנית מדוגמת ?
      2.אם אני רוצה עוגה בקוטר 24-26 כמה להוסיף בכמויות ?
      3. האם לדעתך העוגה יוצאת טוב בפרווה ?
      4. במה ניתן להמיר את הקמח כדי שהעוגה תצא ללא גלוטן ?
      5.ראיתי שאת משתמשת בחלמונים לפי גרם . כמה גרם זה כל חלמון בערך ?

      תודה מראש

      • malky adler ספטמבר 8, 2022 בשעה 10:17 am הגב

        1. יש בחנויות מתמחות, באלי אקספרס, בכל מיני מקומות.
        2. יש כאן מחשבון המרה
        3. יוצאת מעולה בפרווה (תמיד חלבי יותר טעים, אבל יוצא טוב גם בפרווה0
        4. תנסי קמח תמי, אין לי ניסיון. או שתלכי לקטגורית פסח ושם יש קינוחים ללא גלוטן.
        5. כל ביצה זה משקל אחר, לכן שוקלים. חלמון מדיום שוקל פחות מחלמון לארג'
        בהצלחה

    4. מיכל פברואר 20, 2023 בשעה 9:35 pm הגב

      היי מלכי
      תודה על המתכונים המהממים שלך!
      רציתי בבקשה לשאול האם העוגה הזו עומדת יציבה בחוץ או שהיא צריכה להאכל
      כשהיא חצי קפואה?
      תודה ענקית

      • malky adler פברואר 21, 2023 בשעה 7:47 am הגב

        בהחלט יציבה. לא אוכלים קינוחים קפואים אלא אם כן הם גלידה. הטעם יותר טוב כשהם מופשרים לגמרי.
        העוגה ימיבה מספר שעות. כמובן לא בפארק באוגוסט 🙂

    5. יעל מאי 23, 2023 בשעה 10:48 pm הגב

      עשיתי את העוגה ליומולדת של הבן שלי. וואו כמה שהיא מוצלחת וטעימה
      עשיתי בפרווה וזה היה טעים במידה שלא תיאמן
      ובכלל אני מאד נהנית מהמתכונים באתר. נעזרת בו הרבה.

    6. עמית אוקטובר 13, 2024 בשעה 2:57 pm הגב

      מלכי יקרה,
      תוכלי רק לפרט את סדר הרכבת העוגה? קצת לא מובן לי.

      תודה.

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:39 am הגב

        זה רשום ב2 השורות האחרונות. לא הרכבה מסובכת, שוט שמים את המוס על הפיננסייר ומזלפים מסביב

    7. יפי אוקטובר 30, 2024 בשעה 4:17 pm הגב

      הי מלכי,
      נראה מעולה,
      יש דרך לזהות שהקרמו הגיעה ל85 מעלות לא מד?
      תודה

      • malky adler אוקטובר 31, 2024 בשעה 6:06 am הגב

        הסמכה, סף רתיחה
        לדאוג שהביצים לא יהפכו לחביתה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס