חומרים:
מוס שוקולד
135 גר' שוקולד מריר 50% שבור לקוביות
150 גר' שמנת מתוקה או צמחית פרווה (1)
225 גר' שמנת מתוקה או צמחית (2)
בצק דקורטיבי
30 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
30 גרם אבקת סוכר
1 חלבון
20 גרם קמח
20 גרם קקאו
רולדה
120 גר' קמח
4 ביצים
120 גר' סוכר
אופן ההכנה:
מוס שוקולד
- מרפדים גליל הנייר הריק בשקף A4 ואוטמים את התחתית בעזרת ניילון נצמד ונייר כסף.
 - מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה (גנאש).
 - אם השוקולד לא נמס לגמרי מכניסים למספר שניות למיקרו
 - מצננים לטמ' חדר
 - מקציפים את השמנת (2) למרקם יוגורט ומקפלים לגנאש.
 - יוצקים את המוס לתוך הגליל ומקפיאים לפחות 6 שעות
 
בצק הדקורטיבי
- מערבבים חמאה/מרגרינה ואבקת סוכר.
 - מוסיפים חלבון
 - מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים היטב.
 - מקררים כשעה במקרר
 - מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק דק 2 מ"מ
 - מזליפים בצורה שרוצים על משטח סיליקון. ניתן להדפיס את הצורה על נייר ולהניח מתחת למשטח.
 - מקפיאים לחצי שעה.
 
מכינים את הרולדה
- מקציפים ביצים וסוכר 7-10 דק' עד שמלבין
 - מוסיפים קמח ומקפלים לתערובת אחידה.
 - יוצקים על גבי הבצק המדוגם ואופים 170 מעלות כ12-15 דק'.
 - מקררים לטמפ' חדר
 - הופכים את הרולדה על נייר אפיה.
 - מוציאים את המוס מגליל הנייר ומסירים את השקף.
 - עוטפים את המוס הקפוא ברולדה. חותכים לפי הגודל הרצוי. מניחים כשהחיבור כלפי מטה
 
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycnsgvva
						                        
															

                                          
                                          
                                          
הייי מהממת ,תודה רבה,אשמח לדעת גדול מגש איפת הרולדה? בסננטינטר..????????
אפיתי על תבנית רגילה של תנור
היי מלכי , אני מכינה את הגרסא הפרווה ונמוכה בשמנת צמחית. האם ניתן להחליף את השמנת של הגנאש בקרם קוקוס ? (לא השמנת של ההקצפה)
מניחה שכן