מכירים את הרולדה הנוסטלגית עם התותים וקרם הוניל של פעם, אז זו הייתה ההשראה שלי לרולדה הזו. קצת משודרגת בהגשה מודרנית.
חומרים:
לרולדה
70 גר' אבקת סוכר
70 גר' אבקת שקדים
20 גר' קמח (בפסח אפשר להחליף בקמח תפו"א)
2 ביצים
2 חלבונים
25 גר' סוכר
כף שמן
גנאש פיסטוק מוקצף
325 גרם שמנת מתוקה או צמחית
20 גרם מחית פיסטוק
150 גרם שוקולד לבן
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
קונפי תות
300 גרם תותים טחונים או מחית תותים
65 גרם סוכר אינברטי
100 גרם סוכר
9 גרם פקטין NH – להשיג בחנויות המתמחות
ציפוי
175 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
50 גרם שמן
אופן ההכנה:
רולדה
- מחממים תנור ל200 מעלות
- טורפים את הביצים יחד עם אבקת סוכר, אבקת שקדים וקמח
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
- מקפלים את המרנג לתערובת הביצים והאבקות
- מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות.
- מניחים נייר אפיה בתבנית בגודל 30X40
- מפזרים מעט סוכר על נייר אפיה ויוצקים עליו את התערובת
- משטחים בצורה שווה ואופים כ8 דקות
- מוציאים את הרולדה, הופכים על נייר אפיה נקי עם מעט סוכר (למניעת הידבקות) ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים
גנאש פיסטוק
- מחממים שמנת ומחית פיסטוק לסף רתיחה.
- יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט.
- שמים במקרר כ6 שעות ומקציפים
קונפי תות
- מחממים מעט את המחית תותים עם הסוכר האינברטי
- מערבבים סוכר ופקטין
- מוסיפים למחית וטוחנים בבלנדר מוט
- מבשלים להסמכה קלה (כ3-4 דקות לאחר רתיחה)
- מכינים משקף A4 גליל סוגרים צד אחד בניילון נצמד ונייר כסף ויוצקים פנימה את הקונפי. מקפיאים היטב.
- את הקונפי שנשאר שומרים במקרר לקישוט
הרכבה
- מורחים את הגנאש המוקצף על הרולדה
- מניחים את הגליל הקפוא של הקונפי ומגלגלים.
- מקפיאים את הרולדה
הערה: ניתן לוותר על קונפי תות ולמרוח ריבת תות איכותית על הרולדה ומעליה למרוח את הגנאש פיסטוק ולגלגל.
משאירים מעט מהגנאש לקישוט
ציפוי
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים ושמן ומערבבים
- שמים את הרולדה על רשת ויוצקים את הציפוי
- מקשטים בגנאש פיסטוק וקונפי תות
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7qcamdt
נראה מדהים וטעים.אין על המתכונים שאת מעלה.
האם ניתן לשמור בהקפאה.
שמחה שאהבת. אין בעיה להקפיא בכלי אטום
היי! נראה טובבב!
כמה זה 20 גרם קמח בכפות? 2? 3?
ביצים – לאיזה גודל התכוונת? מדיום? לארג'?
בערך כף. ממליצה לשקול.
ביצים M