אין כמו ריח של עוגת שמרים , בכל צורה שהיא, הפעם כשושני שוקולד
חומרים:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 חלמונים
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב או מים או חלב סויה
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה חתוכה לקוביות
מלית שוקולד
150 גר' חמאה / מרגרינה
1/2 כוס סוכר (ניתן להחליף מחצית מהכמות בסוכר חום)
1/2 כוס קקאו
סירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה/המרגרינהולשים 10 דקות
- מוסיפים את החמאה/המרגרינה, חתיכה אחר חתיכה – לשים עד להטמעה בין כל הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.
מלית
- ממיסים את החמאה/המרגרינה
- מוסיפים קקאו וסוכר ומערבבים לקבלת משחה.
- מצננים לטמ' חדר
מרכיבים את המאפים:
- מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים זהים.
- על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן. מורחים עליו את המילוי בנדיבות, מגלגלים לרולדה כמעט עד הסוף.
בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לפרוסות שוות. - בכל פרוסה מעבירים לתחתית השושנה את החלק שהשארנו לא מגולגל, כך נבטיח שהסגירה תהיה נקייה והשושנה לא תיפתח. מניחים בתבנית את השושנים במרווחים על מנת שיוכלו לתפוח.
- חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנותרים, מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף. בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המאפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפייה ולשמור על עסיסיותו.
- ניתן לפזר סוכר גבישי לקישוט.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yczx4z8r
מלכי אין לי מילים הכל הכל מקסים מהממם מפורט בדיוק אהבתי את האתר
תבורכי מפי ליון ורק תצליחי את מהממתתתת
תודה רבה!!! שמחה שאהבת
שלום,
מה ההבדל מבחינת הבצק בין ששני השמרים לעוגת השמרים?
שמתי לב שהמתכון של הבצק שונה.. למה?
ומה עדיף מבין שניהם?
מרקמים שונים לבצק, שימוש בחלמון שהוא יותר שומני מביצה נותן מרקם שונה. שניהם מצוינים.
היי מלכי, הכנתי את השושני שוקולד יצא מעולה!!!!!!! התחסל ברגע שיצא מהתנור! תודה רבה לך!!!
את החלק השלישי לקחתי ומלאתי בתפוחים לפי המתכון שלך.יצא טעים אבל חסר קצת טעם , מה אפשר לעשות כדי שיהיה יותר טעם? (לבצק עצמו)
הבצק אמור להיות יחסית דק, המילוי זה עיקר הטעם, למרות שגם הבצק טעים. אם את אוהבת בצק יותר מתוק תוסיפי מעט סוכר.
שלום, הכנתי את השושני שוקולד. כשהעוגה יצאה מהתנור היא היתה רכה ומעולה!!!
אבל אחרי שלש ארבע שעות השושנים ממש התייבשו והתקשו כאילו הכנתי אותן לפני יום או יומיים (למרות שסגרתי את התבניות עם ניילון נצמד) יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה רבה.
הרטבת בסירופ סוכר לאחר האפייה? מאד מוזר שאחרי כמה שעות התייבש. אולי אפית יותר מדי?