עוגת מוס מושקעת לקראת החג. העוגה מורכבת ממספר שכבות ומקרמים המבטיחים תענוג בכל ביס.
מסגרת 20X20
חומרים:
ביסקויט שקדים
3 ביצים
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
85 גרם (כוס) שקדים טחונים לאבקה
20 גרם (2 כפות) קמח
20 גרם מרגרינה או חמאה מומסת קרה
6 חלבונים
2 כפות סוכר
קרם קרמל
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם גלוקוזה
80 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה פרווה או חלבית
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
80 גר' מרגרינה או חמאה
3 גר' ג'לטין (1/2 כפית) מומס ב18 מ"ל מים (כף וחצי
קומפוט תפוחים
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
3 כפות מיץ לימון
80 גרם (3 כפות) רסק תפוחים
40 גרם (3 כפות) סוכר
1 כפית קורנפלור
מוס וניל
450 מ"ל חלב או סויה
110 גרם (1/2 כוס) סוכר
36 גרם (4 כפות) קורנפלור
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
3 חלמונים
1 ביצה
45 גרם חמאת קקאו
10 גרם ג'לטין מומס ב1/4 כוס מים
270 גר' שמנת מתוקה או צמחית
פלחי תפוחים לקישוט
תפוח מסוג גרנד
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
ביסקויט שקדים
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים, אבקת סוכר, קמח ואבקת שקדים
- מוסיפים מרגרינה או חמאה
- מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב
- מקפלים לתערובת עם הביצים
- יוצקים ל2 מסגרות או לתבנית תנור ואופים 10 דקות להזהבה בחום של 200 מעלות
- אם אפינו בתבנית יש לקרוץ 2 ריבועים 20X20.
קרם קרמל
- מכינים קרמל מהסוכר והגלוקוזה
- מרתיחים שמנת עם וניל
- עוצרים בישול עם השמנת החמה (מוסיפים את השמנת לקרמל)
- מוסיפים מרגרינה ומסת ג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים על אחת מהתבניות של הביסקוויט
קומפוט תפוחים
- מבשלים את התפוחים , סוכר הלימון והרסק עד שמתרכך מעט
- מוסיפים קורנפלור ומבשלים להסמכה
מוס וניל
- מרתיחים חלב ווניל
- מערבבים קורנפלור סוכר ביצה וחלמונים
- יוצקים את החלב הרותח על החלמונים ומחזירים לסיר לבישול עד להסמכה (כמו קרם פטיסייר)
- מוסיפים חמאת קקאו וג'לטין ומערבבים
- מקררים עטוף בניילון נצמד על פני הקרם ל30 מעלות
- מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
- מקפלים שמנת מוקצפת
פלחי תפוחים
- חותכים בעזרת מנדולינה פרוסות דקות של תפוח לא קלוף
- מכינים סירופ סוכר מהמים והסוכר ומסירים מהאש
- שמים את התפוחים כחצי שעה בסירופ החם לריכוך
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ15 דקות להזהבה
הרכבת העוגה:
- ביסקויט שקדים עם קרם קרמל
- קומפוט תפוחים
- ביסקויט שקדים
- מוס וניל
מורחים גלזורה קרה ומקשטים בפלחי תפוח אפוי
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
היי מלכי,
במה אפשר להשתמש במקום בחמאת קקאו?
רוצה להכין לחג את העוגה המושלמת הזו.
תודה
שוקולד לבן
היי מלכי
לא הבנתי בביסיקיוויט שקדים
מה קורה עם השש חלבונים איתם?
הביצים באים על בצק
לא ממש ברור לי
אשמח אם תעני לי
אני מכינה באופן קבוע מתכונים שלך
נהנית מכל רגע והמחמאות בשמיים
תודה לך
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת של כל שאר החומרים.
תודה רבה, שמחה שאת אוהבת את המתכונים.
היי מלכי,
אם אני מכינה בתבנית עגולה 22, הכמויות אותו הדבר ?
תודה
כן
היי מלכי
אני יכולה להוריד את הגלוקוזה או להחליף במשהו אחר?
בקרמל לא מומלץ להחליף או לוותר
שבוע טוב,
כמה זמן לפני ההגשה כדאי להוציא את העוגה מהמקפיא ?
תודה
העוגה צריכה להיעות מופשרת לגמרי. כמה שעות במקרר או בתחילת הארוחה לטמפרטורת חדר
היי מלכי,
האם אפשר להקפיא את המוס ? הקונפלור לא יגרום לשינוי במקרם ברגע שאקפיא ?
ואם כן אז במה אוכל לשנות אותו ?
תודה מראש 🙂
אין בעיה להקפיא.
היי
יש תחליף לרסק תפוחים בקומפוט? רוצה לעשות כמילוי למוס אישי.. את יודעת אולי גם כמה גלטין כדאי להוסיף במקרה זה שיהיה קצת יציב?
זה בעוגה, זה מספיק יציב.
אני רוצה לעשות פשוט בתור מוס אישי ולעשות שהקומפוט תפוחים יהיה בפנים ושלא יהיה מידי נוזלי… לא צריך בכלל גלטין?
זה מוסמך עם קורנפלור
היי מלכי,
באיזו טמפ' את אופה את התפוחים? (הקישוט)
160-170