• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    עוגת מוס פרלינה ותפוחים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    עוגת מוס פרלינה ותפוחים

    שילוב מושלם של פרלינה ותפוחים, והפעם השתמשתי בשוקולד החדש והמעולה שכרמית הוציאו, הוא פרווה ומכיל 12% מחית אגוזי לוז, הטעם לא מרגיש פרווה. מתאים לטבעונים ולשומרי כשרות.

    לכבוד ראש השנה, שילבתי אותו בעוגת ראווה מושקעת שתפאר את שולחן החג. אני עשיתי כמה שכבות ומרקמים אבל ניתן לוותר על חלק מהשכבות ולהכין רק את הדקואז והמוס.

     

    עוגה בקוטר 20 (אני הכנתי בתבנית אקליפ)

    חומרים:

    לתפוחים

    3 תפוחים (250 גרם לאחר קילוף וגילעון)

    2 כפות מים

    20 גרם סוכר

    3 גרם פקטין NH

    1/2 כפית מחית ווניל (לא חובה)

    מיץ מחצי לימון

    שנטי פרלינה

    160 גרם קרם קוקוס/שמנת צמחית

    75 גרם טבלה בטעם שוקולד פרלינה "כרמית"

    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים קרים

    דקואז

    35 גרם חלבון (1 חלבון L)

    15 גרם סוכר

    25 גרם אבקת סוכר

    15 גרם אבקת שקדים

    10 גרם קמח

    קראנץ

    25 גרם טבלה בטעם שוקולד פרלינה "כרמית"

    70 גרם מחית פרלינה (נוגט)

    40 גרם פייטה

    קרמל

    50 גרם סוכר

    25 גרם גלוקוז

    70 גרם קרם קוקוס

    1/2 כפית מחית ווניל

    30 גרם חמאת קקאו

    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים קרים

    מוס פרלינה

    200 גרם קרם קוקוס /שמנת צמחית

    200 גרם טבלה בטעם שוקולד פרלינה "כרמית"

    5 גרם ג'לטין מומס ב30 גרם מים קרים

    200 גרם שמנת צמחית

    ריסוס

    50 גרם טבלה בטעם שוקולד פרלינה "כרמית"

    100 גרם שוקולד מריר

    150 גרם חמאת קקאו

     

     

    אופן ההכנה:

    תפוחים

    • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
    • שמים בסיר עם המים והלימון ומבשלים כ10 דקות לריכוך קל
    • מוסיפים סוכר מעורבב עם פקטין, ווניל ומבשלים לרתיחה
    • יוצקים על נייר אפיה או משטח סיליקון ומסדרים לקוטר 16 (ניתן לצקת לרינג, או לקרוץ אחרי הקפאה)
    • מקפיאים

    שנטי פרלינה

    • מחממים קרם קוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד והגלטין, טוחנים ומקררים לילה
    • מקציפים למרקם זילוף
    • מציירים על נייר אפיה עיגול בקוטר 10 ס"מ הופכים את נייר האפיה ומזלפים עם צנתר משונן טיפות שימלאו את העיגול.
    • מקפיאים

    דקואז

    • מקציפים חלבון וסוכר
    • מנפים את היבשים ומקפלים למרנג
    • אופים ברינג בקוטר 16 ס"מ 170 מעלות 12-15 דקות

    קראנץ

    • ממיסים שוקולד, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
    • יוצקים מעל הדקואז ומקפיאים

    קרמל

    • שמים בסיר סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי
    • מחממים קרם קוקוס ווניל ויוצקים בזהירות על הקרמל
    • ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שמקבלים טופי חלק
    • מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין וחמאת קקאו ומערבבים
    • יוצקים על הקראנץ ומקפיאים

    מוס פרלינה

    • מחממים קרם קוקוס לסף רתיחה (80 מעלות)
    • יוצקים על השוקולד והג'לטיו וטוחנים בבלנדר מוט
    • מצננים ל35 מעלות
    • מקציפים שמנת  למרקם יוגורט ומקפלים לגנאש
    • יוצקים לתבנית מוס,משאירים קצת לסגירה
    • הופכים את האינסרט (החלק שהקפאנו ברינג) כך שהקרמל למטה והדקואז למעלה ומכסים בעוד קצת מוס.
    • מקפיאים לפחות 6 שעות

    ריסוס

    • ממיסים את כל חומרי הריסוס
    • מכניסים למרססת חשמלית ומרססים את העוגה ואת השנטי המזולף.
    • שמים על העוגה את התפוחים ומעליהם את השנטי המזולף
    • מעבירים למקרר מספר שעות לפני ההגשה (לא אוכלים עוגות מוס קפואות)

     

    הערות:

    • אם רוצים עוגה בקוטר 22-24 יש להכפיל כמויות
    • ניתן לוותר על הקראנץ והקרמל ולהכניס את שכבת התפוחים לתוך העוגה מעל הדקואז.
    • במקום לרסס ניתן להכין גלאסז' ולצפות את העוגה.

     

     

    המתכון הופק בשיתוף עם כרמית

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/29cpwumo
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לראש השנה, עוגות ראווה, קינוחי פרווה תגיות: פרווה, שוקולד פרלינה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת מוס שוקולד פקאן

    עוגת מוס פקאן שוקולד קפה

    טריקולד גבינה

    נמסיס

    נמסיס

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    13 תגובות

    1. רן מרץ 11, 2024 בשעה 2:27 pm הגב

      תבנית סיליקון אקליפ אני רואה בחנויות רק עם מידות של ליטר, תוכלי להגיד כמה ליטר התבנית אקליפ שהשתמשת?

      • malky adler מרץ 13, 2024 בשעה 7:26 am הגב

        אכן התבנית של 1000 מ"ל
        כזו, של סילי'קומרט

        • נורית אוגוסט 14, 2024 בשעה 3:35 pm הגב

          קניתי את התבנית הזו אבל היום כשהגיע היא נראית כל כך קטנה לעומת התמונה כאן אצלך באתר, אני מקווה מאוד שזה יתאים :/

          • malky adler אוגוסט 16, 2024 בשעה 2:46 pm הגב

            התבנית שלי ה יא סיליקומרט
            קוטר 20
            יכול להיות שהזמנת יותר קטנה

      • אמילי אוגוסט 2, 2024 בשעה 8:35 am הגב

        האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה בשביל להפוך את העוגה לחלבית?

        • malky adler אוגוסט 5, 2024 בשעה 1:00 pm הגב

          בהחלט

    2. רעות אוקטובר 1, 2024 בשעה 1:15 pm הגב

      הי מלכי, אני רוצה להכין את העוגה הזאת לראש השנה ויש לי 2 שאלות
      1. באיזה צנטר השתמשת לזילוף
      2. מהם הקישוטים של התפוחים שמעל הזילוף? איפה אפשר להשיג?

      תודה רבה מראש.

      • malky adler אוקטובר 6, 2024 בשעה 6:02 am הגב

        1 צנתר משונן צפוף (צנתר צרפתי)
        2 קרצתי שוקולד מטומפרר עם קורצן בצורת תפוח

    3. רעות אוקטובר 13, 2024 בשעה 2:47 pm הגב

      הכנתי את העוגה לראש השנה והיא יצאה סוף בטעם ובמרקמים כל השכבות משתלבות זו בזו והיא באמת עוגה מיוחדת וגם כמויות הסוכר בה ממש מדוייקות והיא לא מתוקה מדי.
      מלכי את מלכה, תודה רבה על המתכון.

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:39 am הגב

        איזה כיף שאהבת. תודה שחזרת לפרגן 🙂

    4. יעל נובמבר 17, 2024 בשעה 5:46 pm הגב

      נראה טוב!!
      אפשר להמיר את הפקטין NH למשהו אחר?

      • malky adler נובמבר 18, 2024 בשעה 8:15 am הגב

        אפשר להסמיך את התפוחים עם מעט קורנפלור, אבל זו הסמכה שאינה עוברת טוב הקפאה

    5. יעל נובמבר 25, 2024 בשעה 5:43 pm הגב

      אז שמים את התפוחים על העוגה בלי להקפיא?
      אני רוצה להכין את העוגה אבל לא לקנות צנצנת שלמה של פקטין בשביל 3 גרם…

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס